Onderhoud

Ziet u als booteigenaar op tegen het jaarlijks onderhoud van uw boot of heeft u er geen tijd voor, bij Vlietland Jachtservice kunt u terecht voor al het onderhoud aan uw boot.

Het gespecialiseerde team van Vlietland Jachtservice is van alle markten thuis. Zowel houten, stalen, polyester, aluminium, klassieke als moderne schepen worden deskundig onderhouden. Met het team voeren we allerlei werkzaamheden uit, zoals timmerwerk binnen en buiten uw boot, teakdekken, schilderen van uw boot, alle binnen- en buitenboord motorische werkzaamheden, reinigen en poetsen, vervangen van uw ramen of het onderwaterschip vernieuwen.

Jachtservice Vlietland werkt volgens de Hiswa Algemene Aannemings-, Verkoop- en Leveringsvoorwaarden. Wij maken graag een afspraak met u om het gewenste onderhoud af te stemmen. De afspraak kan bij ons op de werf of bij u aan boord (ook op zaterdag zijn wij aanwezig). Heeft u een vraag over uw onderhoud, schroom niet contact op te nemen. Dan maken we samen een plan.

 

Prijslijst werkzaamheden 2023 – 2024

 

De schoonheid van de boot zit voor een deel in het schilderwerk. Het schilderwerk wordt niet alleen gedaan voor het uiterlijk, maar ook voor bescherming van uw kostbare bezit. Denk hierbij aan factoren als zon, water, wind en kou. Zeker houtsystemen zijn hier erg gevoelig voor en vragen om jaarlijks onderhoud. De verfsystemen kunnen in 1 en 2 componenten aangebracht worden met gebruik van roller en kwast. Jachtschilderen is een vak apart. Hout, polyester en staal, elk schip of onderdeel van een schip is voor de jachtschilders een leuke uitdaging om deze weer mooi af te leveren. Bij Vlietland Jachtservice wordt er uitsluitend gewerkt met professionele jachtlakken.

In 1976 is bij Vlietland Jachtservice de basis gelegd voor de specialisatie van houten klassieke schepen en timmerwerk. Nieuwe houten vletten, valken en schakels bouwen was de dagelijkse bezigheid. Dit ambachtelijke vak hebben wij 42 jaar lang niet verwaarloosd en wij doen ondanks de opkomst van polyester schepen nog veel houtreparaties. Ook bij de moderne boten zit veel houtwerk buiten en in het interieur. Er wordt gewerkt met massief hout zoals teak en mahonie, maar ook met de moderne plaatmaterialen. Onderhoud aan teakdekken, nieuwe teakdekken leggen, interieur vernieuwen of veranderen, alles is mogelijk met onze vakkundige scheepstimmermannen.

De motor is het hart van de boot. Hier moet u zuinig op zijn. U wilt niet onverwachts stil komen te liggen. Jaarlijks onderhoud is daarom erg belangrijk. Zeker met de nieuwe dieselsamenstelling is onderhoud nog belangrijker geworden. Vlietland Jachtservice voert jaarlijks onderhoud uit aan diesel en benzine binnen- en buitenboordmotoren, in de vorm van zomer- en winterbeurten. Denk hierbij aan het vervangen van filters, olie verversen, impeller vernieuwen en v-snaar spannen en controleren. Met een goed onderhouden motor kunt u het hele seizoen genieten van een varende boot.

Onderwaterschipbehandelingen bestaan uit het aanbrengen van goede beschermende lagen met daaroverheen een antifouling systeem (aangroeiwerende laag). Hierdoor wordt roest en aangroei onder de boot voorkomen. Als trotse booteigenaar wilt u zo lang mogelijk van uw boot kunnen genieten, zonder problemen. Een goed onderhouden schip zonder aangroei glijdt immers beter door het water. De juiste behandeling van het onderwaterschip is daarom essentieel en een jaarlijks terugkerende klus.

Er zijn verschillende soorten en merken antifouling met verschillende werkingen. Een regelmatige inspectie van het onderwaterschip kan een hoop narigheid voorkomen en bespaart u brandstof.

Vlietland Jachtservice beschikt over alle lasapparatuur die geschikt is voor staal, aluminium en RVS laswerkzaamheden. Zeker bij boten is het belangrijk dat de waterdichtheid behouden blijft en het laswerk netjes en vakkundig uitgevoerd wordt. Wilt u delen of een gehele boot laten lassen door een ervaren lasser dan bent u bij ons aan het juiste adres. Denk hierbij aan het inbouwen van een boegschroef, het vernieuwen van dekdelen, het monteren van een zwemplateau of het plaatsen van anodes.

Uw boot wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei weersinvloeden en natuuromstandigheden. Zure regen en zon laten hun sporen na op de lak, de gelcoat, het (roestvrij) staal, het leer, het vinyl en uw (teak)dek. Het regelmatig onderhouden hiervan is erg belangrijk. Heeft u weinig tijd of ziet u tegen de klus op, laat dan uw boot professioneel binnen en/of buiten reinigen en in de was zetten. Zo is uw boot het hele vaarseizoen beschermd en vaart u onbezorgd in een “schitterend” schip.

Een buiskap wordt continue blootgesteld aan weers- en windinvloeden en roept regelmatig om onderhoud. Denk aan ruiten vernieuwen, reinigen en impregneren, deels of volledig doorstikken of de ritsen vervangen. Controleer uw zeil regelmatig. Mocht u het werk willen uitbesteden, neem dan contact op en vraag naar onze mogelijkheden.

Buiten de bovengenoemde werkzaamheden voeren wij ook nog veel ander onderhoud uit. Denk hierbij aan elektrawerkzaamheden, het veranderen/vernieuwen van uw interieur, het vervangen van ramen, raamrubbers en pezen, beslag en rolfok vernieuwen, et cetera. Voor meer informatie, vraag naar de mogelijkheden.